Nieuws
847366
Nieuws

Star Trek Online-spelers herdenken Leonard Nimoy

Spelers van Star Trek Online zijn samengekomen in de game om Leonard Nimoy ter herdenken. Nimoy, vooral bekend van zijn rol als Spock in Star Trek, overleed afgelopen vrijdag op 83-jarige leeftijd. Gamers kwamen massaal samen op Vulcan, de thuisplaneet van Spock.

Duizend spelers vormden een erehaag voor Nimoy. De actie ontstond spontaan na het horen van het nieuws van zijn overlijden. Ontwikkelaar Cryptic is op 5 maart van plan om een officiële herdenking te doen.

Executive producer Steve Ricossa laat op het Star Trek Online-forum weten: "Ik wil wederom mijn condoleances aanbieden aan de vrienden, familie en fans van Leonard Nimoy. Iedereen bij Cryptic was verdrietig na het horen van zijn overlijden en we willen er zeker van zijn dat we nooit vergeten welke impact de man en zijn personage heeft gehad op onze cultuur."

”Daarom zal het Star Trek Online-team een gedenkteken voor Spock en Leonard Nimoy implementeren in de game op donderdag 5 maart tijdens onze wekelijkse onderhoudssessie. Op deze manier hopen we zijn herinnering levend te houden in de game, zoals hij dat ook zal zijn in onze harten. LLAP [Live Long and Prosper]."