Nieuws
847390
Nieuws

Sony presenteert tablet en waterdichte smartphone

Sony heeft in Barcelona de waterdichte smartphone Xperia M4 Aqua gepresenteerd. Als alle ingangen met klepjes afgesloten worden kan het toestel tot 1,5 meter diepte onder water gehouden worden.

Overigens is het toestel net als andere waterdichte exemplaren, zoals de Samsung S5, niet opgewassen tegen zout water. Bij het nemen van foto’s in de zee, blijft het dus oppassen geblazen.

De M4 Aqua beschikt over een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel exemplaar aan de voorzijde. Dankzij de grote diaframeopening kan de camera prima uit de voeten bij slechte lichtomstandigheden.

Het toestel dat draait op Android 5.0 wordt aangedreven door een krachtige QualcommSnapdragon615 processor met vier kernen. De 2400 mAh accu biedt volgens Sony een accuduur van twee dagen. Daarnaast is het toestel voorzien van een Battery Stamina mode die er voor zorgt dat smartphone een week lang op de basisfuncties kan draaien.

De Xperia M4 Aqua heeft een adviesprijs van €299 en verschijnt dit voorjaar in de kleuren wit, zwart en koraal.

Tablet

Verder introduceerde Sony de Xperia Z4 Tablet. Naar eigen zeggen ’s werelds lichtste (393g) en dunste (6,1mm) 10 inch tablet.

Het 10 inch scherm heeft een resolutie van 2560x1440 pixels. Sony spreekt over ‘s werelds helderste 10.1 inch 2K scherm dat ook buiten in direct zonlicht zorgt voor een scherpe kijkervaring.

De Xperia Z4 Tablet is voorzien van een 8 megapixel camera voor shots bij alle lichtomstandigheden en een hoogwaardige 5.1 megapixel groothoeklens aan de voorzijde voor selfies en video-oproepen.

De Xperia Z4 Tablet is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 810 octa-core 64 bit processor en beschikt over een intern geheugen van 32GB en een 6.000mAH accu.

De Xperia Z4 Tablet wordt in juni 2015 in Nederland gelanceerd in een 4G variant, standaard inclusief de lichtgewicht BKB50 Bluetooth keyboard. De adviesprijs is nog niet bekend.