Nieuws/Binnenland
847445
Binnenland

’De Kruif is een apart geval’

De affaire met VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif in de gemeente Stichtse Vecht heeft de liberale partij in Utrecht in ernstige verlegenheid gebracht.

"Deze zaak is buitengewoon treurig voor alle vrijwilligers en politici in de provincie. Maar het gaat om een individueel geval, niet de hele partij is verdacht. Ik sta voor een integere politiek." Dat zegt Wouter Kolff, voorzitter van de Partijraad in Utrecht en burgemeester van Veenendaal.

De Kruif is vorige week direct op non-actief gezet, nadat het Openbaar Ministerie bekend had gemaakt dat ze geheime informatie zou hebben gelekt tijdens de burgemeestersbenoeming in haar gemeente. Enkele dagen later kwam uit dat de Maarssense ook verdachte is in een omvangrijke hennep- en witwaszaak. Zodra de kans zich voordoet, zal de VVD er bij haar op aandringen dat ze zich helemaal terugtrekt, aldus Kolff.

Het nieuws is het gesprek van de dag in Maarssen. In het dorp gaan geruchten dat ze verliefd is geworden op de verkeerde man, iemand van een woonwagenkamp in Utrecht. Mogelijk heeft ze zich verblind door de liefde met de verkeerde zaken ingelaten.

Lees meer: Werd VVD-raadslid verliefd op verkeerde man?