847537
Nieuws

Oldtimers mogen de straat weer op

Het is vandaag 1 maart en dat betekent dat duizenden oldtimers uit hun winterslaap mogen ontwaken. Door het kwarttarief, geldig voor klassiekers tussen de 26 en 40 jaar en een benzinemotor onder de motorkap, mocht er in de maanden december, januari en februari niet gereden worden.

120 euro

Het kwarttarief betekent dat je maar een kwart van de wegenbelasting die je per jaar zou betalen voor een benzineauto moet afrekenen met een maximum bedrag van 120 euro. Dat bedrag kan ook lager zijn als je oldtimer een lager gewicht heeft. Voorwaarde van het kwarttarief is dat je oldtimer niet in de maanden december, januari en februari de weg op mag. Als je dat wel doet, betaal je alsnog het volledige tarief aan wegenbelasting.

Klassiekerregeling

Het kwarttarief is onderdeel van de nieuwe klassiekerregeling die per 1 januari 2014 werd ingevoerd. Vanaf die datum zijn auto’s die tussen de 25 en 40 jaar oud zijn niet langer uitgezonderd van wegenbelasting. Eigenaren van diesel- en lpg-wagens gaan het volledige belastingtarief betalen. Automobilisten met een oude benzineauto hebben geluk en kunnen dus nog in aanmerking komen voor het kwarttarief.