Nieuws/Buitenland
848202867
Buitenland

Topfiguur in Witte Huis al lang ernstig ziek door coronavirus

WASHINGTON - Een topfiguur in het veiligheidsapparaat van het Witte Huis, Crede Bailey, is in september in een ziekenhuis opgenomen met Covid-19 en is ernstig ziek.

Bailey heeft volgens bronnen van persbureau Bloomberg het virus opgelopen lang voor de bijeenkomst op 26 september in de rozentuin van het Witte Huis waar president Trump sprak over de voordracht van rechter Amy Coney Barrett als nieuwe opperrechter. In het Witte Huis zijn minstens een dozijn besmettingen met het virus in verband gebracht met die bijeenkomst.

Bailey is hoofd van het bureau dat waakt over wie toegang krijgt tot het complex van het Witte Huis. Hij werkt nauw samen met andere veiligheidsdiensten voor de beveiliging en is normaal gesproken actief in het hele complex. Het Witte Huis heeft geen commentaar op het bericht.

Werkt de coronabesmetting van Trump electoraal in zijn voor- of nadeel? Daarover gaan twee Nederlandssprekende Amerikanen met elkaar in discussie in een nieuwe podcast ‘Trump vs. Biden – de strijd’ . Jill Adler stemt op Joe Biden, Brian Godor is Republikein: