Nieuws/Binnenland
849757267
Binnenland

Drie verdachten aangehouden

Twee gewonden bij geweldsincident in Amsterdam

AMSTERDAM - Update - Bij een geweldsincident op de Pedro de Medinalaan in Amsterdam zijn zaterdagmiddag twee mensen gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Daarbij is de traumahelikopter en ook veel politie ingezet. Drie verdachten zijn door de politie aangehouden. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De politie meldde eerder dat het om een vermoedelijk schietincident ging, maar verbeterde zich door later te melden dat vermoedelijk niet is geschoten. Duidelijk is wel dat het om geweld gaat. Wat er precies is gebeurd, wordt onderzocht.

Arrestatieteam

Op het Steigereiland op IJburg was na het incident overal politie. Vier straten rondom Pedro De Medinalaan waren afgezet met linten.

De mobiele eenheid was aanwezig, agenten met kogelvrije vesten, alsmede een arrestatieteam met breekijzers en geweren, zo meldden ooggetuigen. Het arrestatieteam is, een uur na de vermoedelijke schietpartij, de woning binnengegaan. Om de politie te ondersteunen zijn honden meegenomen en cirkelt de traumahelikopter nog steeds rond.