Nieuws/Binnenland
851362185
Binnenland

Man die puinruimde na explosie flat Bilthoven stopte geld bewoners in eigen zak

BILTHOVEN - Een 26-jarige man in een oranje hesje die bij het door explosies getroffen appartementencomplex in Bilthoven puin aan het ruimen was, is aangehouden omdat hij geld van bewoners ontvreemdde. Hij werd bij het sloopwerk in april betrapt met 355 euro op zak, bevestigt een politiewoordvoerster na berichtgeving van RTV Utrecht.

De man uit IJsselstein werd gesnapt door agenten. Een getuige had eerst gezien dat hij spullen uit het puin haalde en die in zijn broekzak stopte. Agenten merkten daarna dat de man vanaf een afstandje meerdere keren schichtig hun kant op keek, zegt de woordvoerster. „Na een tijdje hebben ze hem aangesproken en werd het geld aangetroffen.”

De 26-jarige werd daarop aangehouden voor diefstal en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gasleiding

Op 21 april raakte het gebouw aan de Weegschaal in Bilthoven zwaar beschadigd door explosies. Bij rioleringswerkzaamheden werd die dag een gasleiding geraakt. Drie van de 28 woningen werden compleet weggeslagen. Vijf brandweermannen en twee agenten liepen verwondingen op.

Alle bewoners hebben na de explosie elders onderdak gevonden of gekregen, ze kunnen voorlopig niet terug. Onder meer de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en de Arbodienst doen onderzoek naar de oorzaak van de ontploffingen.