Nieuws/Binnenland
853624326
Binnenland

Dochter Sanne en zoon Jordy buiten levensgevaar

’Moeder verongelukt gezin had herseninfarct achter stuur’

SCHERPENZEEL - De 39-jarige moeder van het gezin uit Scherpenzeel dat een dodelijk ongeluk in Duitsland had, blijkt tijdens het rijden een herseninfarct te hebben gehad. „Dit en de verwondingen door het ongeval hebben ervoor gezorgd dat haar situatie heel kritiek is geweest”, aldus Simone Beijer, die de uitvaart van de verongelukte gezinsleden op zich heeft genomen. Ze spreekt van een ’zorgelijke maar wel stabiele situatie’ rond moeder Manon.

De 43-jarige vader Theo en zijn dochtertje Yara van vier kwamen bij het ongeval om het leven. De dochter van twaalf, Sanne, is geopereerd en inmiddels buiten levensgevaar. De 11-jarige Jordy bleef als door een wonder ongedeerd. Hij wordt momenteel opgevangen door familie.

„De lichamen van Theo en Yara worden dit weekend in Nederland verwacht”, meldt Beijer op Facebook. Familie en vrienden zullen tot aan de uitvaart persoonlijk afscheid nemen van hun geliefden.

Het nieuws kwam niet alleen keihard aan in het Gelderse dorp, maar ook in de rest van vakantievierend Nederland. Volgens Beijer zijn de nabestaanden ’geroerd door het medeleven van de mensen uit heel Nederland en zelfs ver daarbuiten’.

Rouwkaart

De uitvaart, gevolgd door een stille tocht, is volgende week vrijdag. Beide gelegenheden zijn openbaar, „omdat de familie snapt dat mensen mee willen leven.” De rouwkaart wordt snel gepubliceerd, aldus de uitvaartonderneemster. „Maar voor nu heeft de zorg om Manon, Sanne en Jordy en het afscheid van Theo en Yara alle prioriteit.”

Betrokkenen zijn inmiddels ook een crowdfundingsactie voor het gezin gestart.