Nieuws
855025
Nieuws

Nieuw op Netflix: de binge-racer

LOS GATOS - Na het bingewatchen is een nieuw fenomeen ontstaan op Netflix: het bingeracen. Ze zetten alles op alles om zo snel mogelijk alle afleveringen van een nieuw seizoen van hun favoriete serie te bekijken. Ze willen binnen 24 uur doen wat anderen soms weken kost, als statussymbool.

Volgens Netflix zijn er 8,4 miljoen gebruikers die nieuwe afleveringen erdoorheen hebben gejaagd. ''Het enige dat sneller gaat dan hun kijktempo is de snelheid waarmee dit blijft groeien'', zegt Netflix. Het aantal mensen dat op één en dezelfde dag een serie begint én afrondt is tussen 2013 en 2016 meer dan twintig keer zo groot geworden, van ongeveer 200.000 tot ruim 5 miljoen.

Volgens Netflix zijn er bijvoorbeeld vijf Amerikanen die erin zijn geslaagd om alle vijf de seizoenen van House of Cards op de openingsdagen af te ronden.

De meeste racers zitten naar verhouding in Canada en de Verenigde Staten. Nederland staat op de zestiende plaats. Gilmore Girls: A year in the life is de meest populaire serie om in één dag te bekijken.