Nieuws/Opmerkelijk
855655
Opmerkelijk

Lulu had er geen lol meer in

Lulu

Lulu

WASHINGTON - Een speurhond is onlangs door de CIA ontslagen. Reden: de labrador had haar interesse in het opsporen van bommen verloren.

Lulu

Lulu

Lulu, zoals de hond heet, begon als puppy als een veelbelovende rekruut in het trainingsprogramma van de CIA. Echter, na een paar weken gaf ze bepaalde signalen af. Het leek er steeds sterker op dat ze ’het vinden van explosieven door middel van geur’ niet zo interessant meer vond.

De trainers van Lulu begonnen vervolgens een onderzoek naar haar gedrag. „Er zijn miljoen redenen waarom honden een slechte dag hebben”, luidt een statement van de CIA. „Soms is een pup verveeld en moet ’ie wat meer spelen. Soms heeft de puppy een pauze nodig of ander eten.”

Ontslag

Maar in het geval van Lulu bleek er geen oplossing voor handen. „Het probleem was niet tijdelijk. Dit is gewoon niet de baan voor haar. Lulu was niet meer geinteresseerd in het vinden van expolsieven.” Het beestje werd dan ook ontslagen door de CIA.

Gelukkig voor haar werd ze vlak hierna geadopteerd door haar trainer. Ze is nu vooral druk bezig met het snuffelen aan eekhoorns in de tuin.