Nieuws/Binnenland
855749126
Binnenland

Video aanhouding jonge vrouw zorgt voor veel ophef

Kaatsheuvel - Een arrestatie van een maand geleden zorgt sinds woensdagavond voor veel ophef. Een video waarop te zien is hoe een agent aan de Europalaan in Kaatsheuvel een vrouw van 17 jaar oud aanhoudt circuleert op sociale media. De agent was genoodzaakt om geweld te gebruiken, omdat de verdachte zich hevig verzette tegen de arrestatie.

De aanhouding van de 17-jarige verdachte en haar 47-jarige metgezel, beiden woonachtig in Sprang-Capelle, gebeurde op donderdagochtend 16 mei.

Achtergrondverhaal

De agent zette de auto met het duo erin aan de kant, nadat hij geconstateerd had dat allebei de inzittenden geen autogordel droegen. De 17-jarige bijrijdster begon de agent direct uit te schelden, waarop de diender besloot haar aan te houden voor belediging.

De bestuurster van het voertuig begon zich vervolgens met de aanhouding te bemoeien en deed een poging de 17-jarige verdachte te ontzetten. Ook zij beledigde daarbij de diender.

Ondertussen verzette de 17-jarige verdachte zich hevig. De agent was daardoor genoodzaakt zijn wapenstok te gebruiken.

Omstanders

Twee omstanders hebben uiteindelijk de agent geholpen met de aanhouding. Beide vrouwen zijn aangehouden voor belediging, weerspannigheid en belemmeren van een aanhouding.

Beiden zijn na verhoor, met een proces-verbaal in hun zak, vrijgelaten.