Nieuws
855852
Nieuws

Mercedes neemt afscheid van bijzondere G65 AMG

STUTTGART - Mercedes-Benz maakt zich op voor de marktintroductie van de gerestylede G-Klasse. Vandaar dat het huidige programma wordt uitgedund. De fabrikant doet dat echter wel in stijl.

Nadat al eerder het einde voor de enorme G500 4x4-2 werd aangekondigd, valt nu ook het doek voor de G65 AMG-uitmonstering. De autobouwer staat stil bij het einde van de G-Klasse met 630 pk sterke V12-motor en lanceert de afscheidseditie Final Edition. Van de uitgave verschijnen er 65 op de markt. Het getal refereert aan de typenaam van Mercedes’ G-topmodel.

Bij de afscheidseditie gaat het om uiterlijk vertoon. De Duitsers geven de gelimiteerde uitgave een onder andere 21 inch lichtmetalen wielen in bronskleur en vijfspaaksdesign, remklauwen in zilverkleur, striping met de tekst ‘AMG Sport’ op de flanken en mat bronzen afwerkingsdetails. Het gehele intreieur is voor deze bijzondere gelegenheid door Mercedes’ specialistische interieurdesigners Designo aangekleed, dat onder andere voor zwart nappa-lederen bekleding voor de stoelen en het stuurwiel heeft gekozen. De stitching is in brons uitgevoerd.

De prijs van de versie is niet bekend. In Duitsland wordt zo’n 35.000 euro extra voor de meeruitvoering gevraagd. De reguliere G65 AMG kost in ons land 405.497 euro.