Nieuws/Binnenland
856283048
Binnenland

Agenten mishandeld in Meppel, zeven mensen aangehouden

MEPPEL - De politie heeft in Meppel in een onrustige nacht zeven mensen gearresteerd. Bij twee aanhoudingen werden agenten mishandeld. Ook werden politiemensen beledigd en kregen ze racistische uitspraken naar hun hoofd geslingerd.

Op de Groenmarkt werd een beschonken 28-jarige man uit Staphorst aangehouden die betrokken was bij een opstootje en weigerde zich te identificeren. Op het Prinsenplein zijn twee mannen van 21 en 23 jaar uit Staphorst in de kraag gevat op verdenking van mishandeling van een andere man. De 21-jarige Staphorster sloeg en trapte bij zijn aanhouding. Ook beledigde hij de agent met racistische uitspraken. De agent doet aangifte van openlijke geweldpleging, belediging en mishandeling.

Ook op de Rembrandtlaan werd een agent mishandeld. Na een melding dat er er een auto op de kop lag op de Valeriaan namen agenten daar poolshoogte. De mogelijke bestuurder, een 22-jarige man uit Meppel, sloeg een agent in zijn gezicht. Na een worsteling werd de man overgebracht naar het cellencomplex. Ook tegen hem wordt aangifte gedaan.