Nieuws/Buitenland
856472
Buitenland

Puerto Rico nog grotendeels in het donker

WASHINGTON - Ruim vier weken nadat de orkaan Maria een spoor van vernieling aanrichtte, zit bijna 80 procent van Puerto Rico nog altijd zonder elektriciteit. In 23 van de 78 districten op het Caribische eiland is de energievoorziening weer enigszins op gang gekomen. Het geniekorps van het Amerikaanse leger kreeg recent 240 miljoen dollar ter beschikking voor herstelwerkzaamheden. Begin volgende week zijn ook meer stroomgeneratoren gebruiksklaar.

President Donald Trump kreeg donderdag bezoek van de Puerto Ricaanse gouverneur Ricardo Rossello. Hij beloofde via het Congres subsidies en leningen te regelen voor de wederopbouw. Trump zei wel dat eerst de Amerikaanse overheid moet worden terugbetaald en dan pas de andere schuldeisers. Voordat Maria aan land kwam, was de Puerto Rico al failliet met een schuld van 72 miljard dollar.

Trump prees de inspanningen die het Witte Huis levert om Puerto Rico er bovenop te helpen. Op een schaal van 1 tot 10 gaf hij zichzelf en zijn regering het hoogste cijfer omdat ,,we zo veel voorzieningen hebben getroffen en zo snel''. Rossello weigerde een rapportcijfer te geven.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop