Nieuws/Buitenland
856517
Buitenland

Meisje (5) maakt spaarpot leeg zodat klasgenootje melk kan kopen

MICHIGAN - Een hartverwarmende actie van de 5-jarige Sunshine Oelfke die wereldwijd mensen ontroert. Het meisje uit het Amerikaanse Michigan besloot op een dag om haar spaarpot leeg te maken zodat haar vriendinnetje Layla melk kon kopen. De moeder van haar vriendinnetje kon dit namelijk niet betalen.

Sunshine komt niet uit een traditioneel gezin. Haar moeder is een drugsverslaafde en brengt regelmatig tijd door in de gevangenis. „Ze heeft al genoeg issues omdat ze hiermee moet dealen”, legt Jackie uit aan CBS News. „Ik heb haar nooit verteld dat ze iets niet kan doen en daar ga ik nu niet mee beginnen.”

Inzamelingsactie

De oma van Sunshine, Jackie Oelfke, maakte met tranen in haar ogen een filmpje van haar actie. Dat filmpje ging viraal. In totaal had Sunshine 30 dollar gespaard. In de klas van Sunshine zitten twintig kinderen. De helft kan geen melk betalen. Aangezien een pakje melk 0,45 dollar kost, kost het in totaal zo’n 180 dollar per maand om de kinderen van melk te voorzien.

De actie werd opgepakt door de Amerikaanse media en zorgde ervoor dat mensen geld gingen inzamelen door middel van een crowdfundingactie. Binnen een week werd al meer dan 1000 dollar opgehaald.

’Ze wilde alleen maar helpen’

Zelf lijkt Sunshine niet in de gaten te hebben wat haar actie allemaal teweeg heeft gebracht, aldus haar oma. Ze wilde alleen maar iets doen voor haar klasgenoten. „Maar ze weet nu wel dat ze alles kan doen wat ze wil als ze er vol voor gaat.”