Nieuws/Buitenland
857391
Buitenland

Killers Nemtsov op beeld

Russische media hebben videobeelden geplaatst van de mogelijke daders van de liquidatie van Boris Nemtsov. De beelden zouden luttele minuten zijn gemaakt nadat de Poetin-criticus midden op straat met vier kogels werd doorzeefd. Te zien is hoe een witte auto met hoge snelheid wegrijdt van de plaatst delict.

Volgens tv-zender LifeNews TV heeft het er alle schijn van dat dit de auto is die de moordenaars gebruikten. De Russische politie heeft nog niet gereageerd.

De politicus werd op nog geen honderd meter afstand van het Kremlin en het Rode Plein doodgeschoten op een brug over de Moskourivier. Daar zijn nu vooral witte rozen, tuinanjers en kaarsjes te vinden. Op het plaats delict is ook een foto van Nemtsov en een afbeelding van Jezus neergezet. Omstanders praten op fluistertoon met elkaar.

In het oosten van Moskou zou zondag een protestmars zijn tegen het bewind van president Vladimir Poetin. Nemtsov was een van de organisatoren van de mars. De oppositie wil de betoging omzetten in een treurmars door het centrum van de stad.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd