Nieuws/Binnenland
857408
Binnenland

Bezetters gemeentehuis Oss houden stand

De huishoudhulpen die sinds donderdag een vergaderkamer in het gemeentehuis van Oss bezet houden, gaan daar ook zaterdag gewoon mee door. In de nacht zijn er zeven mensen blijven slapen. Zaterdag overdag zijn er ruim twintig bezetters en vakbondsmensen aanwezig, zegt een woordvoerster van de gemeente.

De bezetting is georganiseerd door de vakbond en de ontslagen werknemers van huishoudhulporganisatie Pantein-Vivent die vorige maand failliet is verklaard. De medewerkers zijn boos omdat ze loon verliezen als ze in dienst treden bij andere aanbieders, hun cliënten kwijtraken en uren moeten inleveren. Ze eisen goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden en zijn het beu om van het kastje naar de muur te worden gestuurd.

Zaterdagmiddag is er een spontane manifestatie georganiseerd. Die is in het gemeentehuis. De huishoudhulpen hopen veel Tweede Kamerleden over de vloer te krijgen. Burgemeester Wobine Buijs van Oss staat de actie in het gemeentehuis voorlopig toe. „Het is belangrijk dat het kan, maar er is een grens.”