Nieuws/Binnenland
857482
Binnenland

Akkoord over werkgelegenheid Oost-Groningen

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de provincie Groningen en een aantal Oost-Groningse en Drentse gemeenten hebben vrijdag een akkoord getekend over de arbeidsmarkt in de regio. Het Akkoord van Westerlee moet er onder meer toe leiden dat meer mensen die nu binnen een sociale werkplaats werken, via scholing en begeleiding een reguliere baan vinden.

Volgens staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is de precaire situatie van Oost-Groningen onvergelijkbaar met de rest van Nederland. De streek telt verhoudingsgewijs 3,5 keer zoveel mensen in sociale werkplaatsen vergeleken met de rest van het land. Die mensen die daar nu werken, houden hun baanzekerheid, zoals eerder afgesproken.

Voor de versterking van de economische structuur in het gebied is 45 miljoen euro beschikbaar, waarvan 17,8 miljoen afkomstig is van het Rijk. De provincie zet onder meer in op betere internetverbindingen en een beter wegennet. Daarnaast werd vrijdag bekend dat het kabinet nog eens 18 miljoen euro beschikbaar stelt voor de hervorming van de sociale werkvoorziening in Oost-Groningen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo