Nieuws
857612
Nieuws

Naakt toch toegestaan op Blogger

Dat heeft niet lang geduurd: websites op Googles Blogger-dienst mogen tóch naaktfoto's en -video's tonen. Eerder deze week kondigde de dienst aan dat er een 'grote schoonmaak' zou plaatsvinden omtrent 18+-materiaal, maar daar is het nu op teruggekomen.

Niet alleen zou het niet meer zijn toegestaan om naakt- en seksfoto's te plaatsen, ook al het oude materiaal zou worden verwijderd. Aangezien Blogger dan meer dan tien jaar mee gaat, waren er seksblogs die niet bepaald blij waren met deze mededeling.

Uit respect voor deze langdurige gebruikers, die hun blogs gebruiken om hun seksuele identiteit uit te drukken, heeft Blogger besloten om de schoonmaak niet door te laten gaan. In plaats daarvan gaat de site zijn bestaande regels strenger handhaven. Zo worden bestaande seksblogs achter een 18+-filter geplaatst en mag alleen materiaal geplaatst worden waarvoor het model in kwestie toestemming heeft gegeven.

Naast Blogger kondigde ook het populaire forum Reddit aan strenger te gaan optreden tegen seksueel getint materiaai. De site wil een tweede 'fappening', waarbij naaktfoto's van beroemdheden veel werden gedeeld op de site, hiermee voorkomen.