Nieuws
857643
Nieuws

Supercars duelleren om Autovisie-titel Beste Stuurmansauto 2014

VIDEO - Autovisie heeft de Porsche 911 GT3 uitgeroepen tot Beste Stuurmansauto van 2014. De Porsche won het tweede deel van de traditionele Autovisie Supertest - waarin de supercars getest zijn. Dit jaar met spectaculaire deelnemers als de McLaren 650S en de Corvette tot Neerlands trots de Donkervoort GTO. De arena waarin het titelgevecht plaatsvond was het TT Circuit Assen.

Traditie

De strijd om de titel Beste Stuurmansauto is een competitie die traditioneel de lekkerste stuurmansauto oplevert. Dit is alweer het 17 jaar en de twintigste aflevering van de Autovisie Supertest. Dit jaar presenteren we de Supertest in twee delen; het Kerstnummer was het podium voor deel 1 met min of meer bereikbare auto’s, deel 2 met de supercars ligt nu in de winkel. De auto’s die zowel op het circuit als op de openbare weg het beste presteren, pakken de trofee. Bij beide testonderdelen is het doorslaggevende criterium puur rijplezier. De auto moet toegankelijk en uitdagend zijn om zowel de amateur als de professional te boeien. Coureur Peter Kox, die al jaren deel uitmaakt van het Autovisie-testteam, geeft niet alleen zijn professionele opinie, maar weet ook altijd de snelste ronde uit elke auto te halen.

Vijfde overwinning voor Porsche

Dit jaar wint de Porsche 911 GT3 het tweede deel van de zoektocht naar de Beste Stuurmansauto van 2014. Het is niet de eerste keer dat een Porsche de Supertest wint, zegt Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma: “Het is al de vijfde keer dat een Porsche de Autovisie Supertest-trofee wint. De eerste keer was in 1997 met een 911 Carrera, twee keer won een 911 GT3 en de laatste keer in 2001 was het de spectaculaire GT2. Deze GT3 is opnieuw een overtuigende winnaar, want hij is zeldzaam doelgericht, effectief en een sensationeel precisie-instrument. Alle testers zetten hem op nummer 1.”

'Baas in de auto'

Coureur Peter Kox was ook zeer lovend: “Wat een verademing, het is bijna een raceauto. Je stapt er in en het is bijna alsof je hem aantrekt. Hij is neutraal met een beetje overstuur. Motor en bak zijn ook super. Ik wil helemaal geen handbak, omdat deze PDK-transmissie precies doet wat ik wil. Ik ben de baas in deze auto, zo moet het met een automaat. ”

Kandidaten

Aan de Autovisie Supertest 2014 – Deel 2 deden de volgende auto’s mee: Porsche 911 GT3, Corvette C7 Stingray, McLaren 650S, Donkervoort D8 GTO en Jaguar F-Type R Coupé.

De Autovisie Supertest 2014 – Deel 2 staat in nummer 1 die vanaf 31 december in de winkel ligt. Het eerste deel van de Autovisie Supertest 2014 stond in nummer 26 dat nog na te bestellen is.