Nieuws/Binnenland
857792
Binnenland

Zoektocht naar vermiste man levert niets op

Negen politiemensen te paard hebben donderdag in de bossen rond Austerlitz tevergeefs gezocht naar sporen van Hanno van Mil uit Amersfoort, die al bijna een jaar wordt vermist. De speurtocht leverde niets op, aldus een politiewoordvoerder. Vrijdag gaan agenten met speurhonden het bosgebied in.

De politieruiters droegen een helm met een camera, die op afstand vanuit een regiewagen is te bedienen. Dat is volgens de woordvoerder van het zogenoemde coldcaseteam Midden-Nederland compleet nieuw voor de politie. „De paarden lopen in linie door het bos. De ruiters zitten hoog en hebben zo een totaal ander blikveld dan speurders op de grond. Omdat ze ook gps-zenders bij zich dragen, heeft de recherche straks grote bosgebieden helemaal nauwkeurig in kaart.”

Hanno van Mil (43) verdween in april vorig jaar. Hij was onderweg naar een werkafspraak, maar kwam daar nooit aan. Zijn auto stond op de parkeerplaats bij de Pyramide van Austerlitz. Politie en familie hebben al lang en vaak naar de man gezocht.