Nieuws/Binnenland
858191
Binnenland

PVV laakt slachting olifanten Zimbabwe

De slachting van twee olifanten in Zimbabwe is een middelvinger richting het Westen. Met de slachtpartij afgelopen weekeinde vierde dictator Robert Mugabe zijn verjaardag. Toch krijgt het Afrikaanse land 234 miljoen euro Europese steun.

Dat stelt de PVV in het Europees Parlement woensdag. Mugabe toont overduidelijk aan dat de bereidheid tot politieke hervormingen een broodje aap is, aldus PVV-Europarlementariërs Olaf Stuger en Hans Jansen in een verklaring. „Dat het belastinggeld van hardwerkende Nederlanders in de zakken verdwijnt van deze corrupte dictator is een klap in het gezicht van al die gezinnen die moeten sappelen om het einde van de maand te halen.”

De PVV roept de Europese Commissie in Brussel op de geldkraan naar Zimbabwe onmiddellijk dicht te draaien en strengere handels- en reisbeperkingen op te leggen. De partij uitte onlangs al kritiek toen de EU-lidstaten besloten de 234 miljoen euro ontwikkelingsgeld, die jaren waren bevroren, vrij te geven. De EU wil de democratisering bevorderen, maar het wapenembargo blijft van kracht, net als reisbeperkingen voor Mugabe en zijn vrouw.