Nieuws/Binnenland
858556
Binnenland

Niet meer dan handjevol demonstranten in Rome

De opkomst bij de betoging voor de Nederlandse ambassade in Rome was dinsdagavond laag. Een tiental betogers was bij regenachtig weer naar de diplomatieke vertegenwoordiging gekomen om te protesteren tegen het wangedrag van supporters van Feyenoord vorige week donderdag. Naast de Italianen zijn er enkele Nederlanders van de beweging WijZijnRomeinen die zich schamen voor dat wangedrag.

Er was des te meer pers aanwezig om verslag uit te brengen van de demonstratie: zo'n veertig journalisten. De politie beveiligde het evenement met een tiental agenten.

De beweging Roma Pulita (Rome Schoon) had opgeroepen tot de actie. Vier leden van de beweging werden naar binnen gevraagd voor een gesprek met de Nederlandse ambassadeur in Italië, Michiel den Hond. Tijdens het gesprek beloofde de diplomaat mee te helpen bij een schoonmaakactie op het Campo de' Fiori, het plein waar de Feyenoord-supporters woensdag huishielden. De ambassadeur zei na afloop tegen de pers dat hij hoopt dat veel mensen aan de actie meedoen die binnenkort wordt gehouden, want iedereen is gebaat bij een schone stad.