Nieuws/Binnenland
858611
Binnenland

Fans AS Roma met voetbaltrein naar Rotterdam

Een deel van de Italiaanse voetbalfans gaat donderdag met een extra dubbeldekstrein van Amsterdam Centraal naar De Kuip in Rotterdam voor de wedstrijd Feyenoord-AS Roma. De NS verwacht dat zeshonderd tot achthonderd supporters gebruik maken van die trein. Die trein rijdt rechtstreeks via Gouda naar het stadion. De rest van de fans reist of op eigen gelegenheid of met de treinen die volgens het boekje al zouden rijden. De supporters worden begeleid door politieagenten en Service en Veiligheid-personeel van de NS.

Op de terugweg worden twee extra dubbeldekstreinen ingezet, zegt een woordvoerder van de NS. Voor de wedstrijd Feyenoord-AS Roma donderdag in Rotterdam worden ruim 2400 Italiaanse fans verwacht. Een groot gedeelte komt via Schiphol naar Nederland.

Nederlandse hooligans hielden vorige week huis in Rome bij de heenwedstrijd in de Italiaanse hoofdstad.

Op station Rotterdam Centraal houdt de Feyenoord Fanshop donderdag de deuren gesloten. Volgens de club zal het gros van de Italiaanse fans met georganiseerd vervoer naar het stadion reizen, maar is niet uit te sluiten dat een deel toch aankomt op Rotterdam Centraal. Om mogelijke risico's te beperken heeft Feyenoord besloten de clubwinkel te sluiten.