Nieuws
858672
Nieuws

Douwe Egberts geweerd bij Jumbo

Supermarktketen Jumbo heeft vier weken geleden besloten om een aantal producten van Douwe Egberts niet meer te verkopen vanwege een prijsconflict met de producent.

Zo zijn verschillende producten van Douwe Egberts en Ferrero niet meer te vinden nadat de partijen het niet eens werden met Jumbo.Ook is Bertolli olijfolie verdwenen uit de schappen.

Sommige franchisenemers kunnen er niet mee leven dat de topmerken uit de schappen zijn verdwenen en bestellen de producten daarom achter de rug van het hoofdkantoor om.

Gesprekken over inkoopvoorwaarden

"Wij kunnen bevestigen dat de producten van Bertolli-olie, Ferrero en Douwe Egberts momenteel niet in onze schappen liggen. Aanleiding zijn de gesprekken die wij momenteel voeren met deze leveranciers over de inkoopcondities, " stelt een woordvoerster van Jumbo.

"Bij Jumbo garanderen we onze klanten namelijk altijd de allerlaagste prijs. Onze inzet is dan ook gericht om een zo goed mogelijk prijs voor onze klanten te bedingen. Hier profiteren onze klanten van. Tot die tijd bieden we voor de alle producten een passend alternatief, bijvoorbeeld van ons huismerk."

Verdere kostenverlaging

Als onderdeel van het herstructureringsplan heeft V&D de afspraken met de aandeelhouder, de banken en de betrokken verhuurders formeel afgerond, vervolgt de woordvoerster. “V&D gaat door met het realiseren van de noodzakelijke en structurele kostenverlaging. De structurele veranderingen zijn nodig om ons in staat te stellen te concurreren in de nieuwe en snel veranderende retailmarkt. Daarnaast is het nodig om winstgevend te worden in het belang van onze medewerkers en onze klanten.”