Nieuws
858786
Nieuws

Geen naakt meer op websites Blogger

Websites die zijn ondergebracht bij Google's blogdienst Blogger worden netter. Vanaf 23 maart is het niet meer toegestaan om afbeeldingen of video's op Blogger te plaatsen die 'seksueel expliciet zijn of expliciete naaktheid weergeven'. Dat schrijft Google op de Help-pagina van Blogger.

Nuttige naaktheid blijft wel toegestaan op Blogger, bijvoorbeeld blootfoto's met een wetenschappelijke context of in het kader van een documentaire.

Klanten van Blogger die blote plaatjes online hebben staan, merken vanaf 23 maart dat er nieuwe regels gelden. Hun blog wordt dan 'privé' gemaakt, een instelling waardoor de site alleen voor de eigenaar te zien is. Om dat te voorkomen, kunnen mensen de plaatjes verwijderen, of zelf al de instellingen van hun blog op 'privé' zetten. Als er na de bewuste datum mensen 'seksblogs' beginnen, worden die verwijderd.

Blogger is een dienst waarmee mensen zelf gratis een weblog kunnen opzetten. De site is sinds 2003 eigendom van Google, dat er door de jaren heen nieuwsfuncties aan toevoegde.