Nieuws/Binnenland
858843
Binnenland

Geen extra maatregelen Limburg na Verheijen

De provincie Limburg ziet vooralsnog geen aanleiding om extra maatregelen te nemen naar aanleiding van het declaratiegedrag van voormalig VVD-gedeputeerde Mark Verheijen. Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering van het Limburgs Parlement, de Limburgse Provinciale Staten. De SP wilde dat gedeputeerden voortaan geen nevenfuncties meer mogen hebben, maar dat idee vond weinig weerklank. Een voorstel van de PVV om voortaan een openbaar register met alle declaraties inclusief bonnetjes van gedeputeerden te realiseren, kreeg de handen van de Limburgse Statenleden niet op elkaar.

Het Limburgs Parlement besprak maandagavond het declaratiegedrag van voormalig gedeputeerde Mark Verheijen (VVD). ,,Iedereen is boos, iedereen vindt het vervelend wat hier gebeurt’’, vatte gouverneur Theo Bovens de stemming samen. ,,Ik ben niet blij met de aanleiding voor dit debat.’’

Maandagavond kwamen ook in Venlo de fractievoorzitters van de politieke partijen samen om te praten over Mark Verheijen, die voor hij gedeputeerde werd daar wethouder was. Het is moeilijk achteraf te controleren waar Verheijen als wethouder allemaal mee bezig was, omdat na zijn vertrek zijn agenda is gewist. Voortaan zullen agenda's van ex-wethouders langer bewaard blijven, besloot burgemeester Antoin Scholten maandag.

Ook de declaraties van de wethouders en de burgemeester worden voortaan openbaar, maakte de burgemeester bekend.