Nieuws
858883
Nieuws

Alibaba breekt records Wall Street

Bij het beursdebuut van de Chinese webgigant Alibaba vliegen de grote getallen beleggers om de oren: met $21,8 miljard de grootste beursgang in de VS, op de eerste dag al Facebook voorbij in marktkapitalisatie en een koerswinst van 35%.

Op de eerste handelsdag zakte het aandeel weliswaar onder de openingsprijs van $92,70 (die pas na zo'n 2,5 uur tot stand kwam), maar dat was nog altijd zo'n 35% boven de introductieprijs van $68.

Van de koersspurt kunnen Nederlandse particuliere klanten van DeGiro niet profiteren. Zij trachtten tevergeefs via inschrijving aandelen voor $68 per stuk in handen te krijgen.

 

Bekijk ook: Wie is Jack Ma ?

 

Zij kwamen niet in aanmerking voor de stukken, die het Chinese concern nu hoger waarderen dan JP Morgan Chase en Procter & Gamble.

 

,,We hebben oprecht ons uiterste best gedaan om stukken uit de IPO van Alibaba te kunnen bemachtigen. Dit is helaas niet gelukt. Vanaf het begin hebben we aangegeven dat de kans op stukken zeer klein was. Wij kunnen als broker niet meer doen dan een entry in het orderboek verkrijgen en dit is ook gelukt. De uiteindelijke toewijzing naar regio of type belegger ligt echter compleet buiten onze invloedsfeer", aldus directeur Gijs Nagel van DeGiro.

 

Lees ook: Alibaba en de 40 feiten. Alles wat u nog niet wist over de Chinese gigant.

 

De belangstelling is overweldigend vanuit de hele wereld, al geven de begeleidende banken de voorkeur aan Amerikaanse, grote investeerders.

 

 

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");