Nieuws
858896
Nieuws

'Alibaba wil samen met Apple in betaaldienst'

De Chinese internetgigant Alibaba wil met Apple samenwerken in een betaaldienst. Dat schreef The Wall Street Journal dinsdag. Alibaba, dat eerder dit jaar 's werelds grootste beursgang maakte, heeft met Alipay al een grote eigen dienst. Apple introduceerde onlangs Apple Pay dat geïnstalleerd kan worden op de nieuwste versies van de iPhone.

,,Ik hoop dat we samen wat kunnen doen'', zei Alibaba-topman Jack Ma tijdens een technologieconferentie in Californië. Bestuursvoorzitter Tim Cook van Apple zei tijdens dezelfde bijeenkomst later in de week te gaan praten met Ma over een mogelijke samenwerking. Cook zou ook hebben gezegd dat Alibaba alle kenmerken heeft van een bedrijf waarmee Apple graag zou samenwerken.

De Amerikaanse veilingsite eBay kondigde enkele weken geleden aan zijn betaaldienst PayPal af te willen splitsen. Ma lijkt daar geen interesse in te hebben. ,,Ik heb al Alipay'', zei de topman. Die dienst heeft 300 miljoen actieve gebruikers.

Ma zou tijdens zijn verblijf in Californië volgens de krant ook op zoek willen gaan naar een partner op het gebied van film. Volgens de topman wordt China de grootste filmmarkt ter wereld. In juli sloot Ma al een overeenkomst met het Canadese entertainmentbedrijf Lionsgate om diens reeks 'Twilight'-vampierenfilms en de populaire serie 'Mad Men' uit te mogen zenden.