Nieuws
858899
Nieuws

Alibaba's Jack Ma: "Ik winkel nooit online"

Hij mag dan wel de topman zijn van de Chinese e-commerce gigant Alibaba, maar Jack Ma koopt zelf geen spullen online. ”Ik koop niet online, mijn vrouw koopt wel alles vanuit huis”, zei de vijftigjarige Ma tijdens een Amerikaanse technologieconferentie. ”We kopen verse krab, zeevruchten, van alles."

Voordat Ma Alibaba oprichtte, vroeg hij zijn vrouw of ze liever rijk wilde zijn dan gerespecteerd. ”Ze koos voor respect, want ze dacht nooit dat ik rijk zou worden."

Zijn gebrek aan ervaring met internetwinkelen heeft Ma in ieder geval niet in de weg gezeten. Alibaba brak bij de beursgang alle records, en haalde $25 miljard op bij de beursgang. Ma, voormalig leraar Engels, is met een geschat vermogen van bijna $20 miljard de rijkste man van China.

Achterover leunen is Ma echter nog niet van plan. Hij maakte bekend een samenwerking met het nieuwe betalingssysteem van Apple, Apple Pay wel te zien zitten.

Pinpas

Ma is niet de enige topper die niet helemaal op de hoogte is van zijn eigen core business. Toenmalig minister van Financiën Gerrit Zalm gaf in 2001 toe dat hij niet wist hoe hij met zijn pinpas geld moest opnemen bij een pinautomaat. In een gesprek met deze krant lachte hij. "Dat doet mijn vrouw. Ik weet niet hoe dat werkt."