Nieuws
858950
Nieuws

Zuid-Zweden decor populaire series

Steeds vaker staat Zuid-Zweden op het lijstje van must visit bestemmingen, en met reden. De rijke geschiedenis, het sprookjesachtige landschap, de kenmerkende witte huisjes en de uitgestrekte zandstranden, Zuid-Zweden is het perfecte filmdecor. Geen wonder dat zoveel populaire series in deze regio gefilmd zijn. Ben jij een liefhebber van (crime) series en ben je op zoek naar een unieke vakantiebestemming? Bezoek dan de filmlocaties van onderstaande vier Zweedse series:

1. Het Ystad van Wallander

Stap in de voetsporen van de melancholische inspecteur Kurt Wallander en maak kennis met Ystad, gelegen in de Zuid-Zweedse regio Skåne. De serie Wallander is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Zweedse schrijver Henning Mankell en speelt zich voornamelijk af in het pittoreske stadje Ystad. Ben jij een Wallander fan? Zorg dan dat je de ‘ in de voetsporen van Wallander’- wandeling maakt en aanschouw de middeleeuwse, halfhouten huisjes en zonnige pleinen uit de serie. 

2. Astrid Lindgren’s Vimmerby, Smaland

Wie is er niet groot mee geworden, de avontuurlijke boeken van de Zuid-Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. De wereldberoemde schrijfster gebruikte haar idyllische jeugd op het platteland van Vimmerby en creëerde de werelden van onder andere Pippi Lankous, de Bolderburen, Ronja de Roversdochter en de Gebroeders Leeuwenhart. Nog geen plannen voor deze zomer? Bezoek dan met het hele gezin het Zuid-Zweden van Astrid Lindgren. Vergeet niet het attractiepark Värld te  bezoeken waar Pippi, Ronja en vele andere kinderboekenhelden het hele gezin welkom heten. Andere must do’s zijn: slapen in een tipi-tent, vlotten bouwen en op elandsafari gaan. 

3. The Bridge/Bron

Op de 16 kilometer lange Øresundbrug, gelegen tussen Denemarken en Zweden, wordt een doorgezaagd lijk gevonden. Deze spannende serie die voornamelijk om de Zweedse rechercheur Saga Norén draait speelt zich grotendeels af in de zuidelijkste provincie van Zweden, Skåne. Met name Malmö en Ystad komen veel voor in de bloedstollende serie. Uiteraard is de stad Malmö in ‘real life’ een stuk gezelliger dan in de serie, die overigens voornamelijk in de wijk Värnhem is opgenomen.

4. Het Skåne van Nils Holgersson

Dat het Zuid-Zweedse Skåne echt een bezoek waard is blijkt wel uit het feit dat ook Nils Holggerson hier ‘vandaan komt’. De Zweedse schrijfster Selma Lager schreef het kinderboek met als doel kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de aardrijkskunde van Zweden. Nils woont met zijn familie op een boerderij in het Zweedse Skåne en beleeft allerlei spannende avonturen. Was jij als kind fan van Nils Holgersson? Bezoek dan het Glimmingehus, het decor in een van de verhalen van de jongen.

REISKRANTREPORTERS OVER ZUID-ZWEDEN

Meer informatie bij het Verkeersbureau van Zuid Zweden of op deze site