Nieuws/Binnenland
858966
Binnenland

Veroordeelde Ernst L. opgepakt

De zeventigjarige Ernst L. is maandag aangehouden in de buurt van Wognum. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. L. werd vorige week woensdag in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel voor het voor het doden van zijn partner Joke, maar het was niet bekend waar hij was.

Het slachtoffer werd op 11 augustus 2009 gevonden in een bos in Simonshaven. Ze bleek met grof geweld om het leven te zijn gebracht.

L. heeft steeds ontkend de dader te zijn. Hij verklaarde dat er een man uit de bosjes was gesprongen die zijn vrouw en hem heeft overvallen.

Tijdens zijn hoger beroep kwam een plattegrond boven water waarop een kruisje stond op de plaats waar het slachtoffer ongeveer was gevonden. Het kaartje werd gevonden bij de voor meerdere levensdelicten tot levenslang veroordeelde Patrick S.

Op basis van aanvullend onderzoek is niet aannemelijk geworden dat S. of een ander dan L. bij de dood van Joke zijn betrokken. Het gerechtshof in Den Haag zag wel overtuigend bewijs dat het Ernst L. is geweest die zijn partner heeft gedood.