Nieuws
858973
Nieuws

Onderzoek

We houden niet van douchen

Te vaak douchen is niet gezond berichtten we onlangs. Maar nu blijkt uit een ander onderzoek dat  we helemaal niet zo’n fan zijn om vaak onder de douche te gaan. Vooral vrouwen hebben er een broertje dood aan.

Uit Brits onderzoek onder ruim 2.000 vrouwen tussen de 18 en 50 jaar blijkt dat vier van de vijf vrouwen niet elke dag onder de douche gaat. Ook kwam naar voren dat 63 procent naar bed gaat zonder eerst hun make-up eraf te halen. En een op de acht gaat zelfs naar bed zonder tanden te poetsen.

In de ochtend

En als het dan op de ochtend aankomt, neemt slechts 21 procent van de vrouwen de tijd om onder de douche te stappen of een bad te nemen. 33 procent geeft toe dat er maar liefst drie dagen van wasbeurt tot wasbeurt zitten. En dan bedoelen we dat er ook helemaal niets van het lichaam iets van water ziet.

Te moe

89 procent beweert dat ze meer aan lichamelijke hygiëne zouden willen doen, maar zeggen te moe te zijn om een douche te nemen of om zichzelf te wassen.

Wij zijn eigenlijk wel benieuwd hoe het met onze lezeressen zit. Hoe vaak gaan jullie onder de douche? Doe mee aan onze poll.