Nieuws
858978
Nieuws

Tumblr doet torrents in de ban

Blogplatform Tumblr heeft het voor gebruikers lastiger gemaakt om links naar illegale downloads van films, muziek en andere media te verspreiden. Standaard verschijnen berichten waarin het woord 'torrent' staat niet meer in standaard zoekresultaten.

'Torrent' verwijst naar BitTorrent, een protocol waarmee bestanden zijn uit te wisselen. Hoewel het ook voor legale doeleindes gebruikt wordt, is het ook vaak dé manier om auteursrechtelijk beschermde media te delen. Er zijn verschillende blogs op Tumblr die dit dan ook doen. Dat meldt TorrentFreak.com.

Het is nog wel mogelijk om naar torrents te zoeken, maar dan moet wel de zogeheten NSFW-modus ingeschakeld worden bij het zoeken op Tumblr. NSFW staat voor 'Not Safe For Work', wat betekent dat dan ook content voor 18+ getoond wordt.

Volgens gebruikers zou Tumblr de laatste tijd ook veel agressiever zijn met het offline halen van blogs waarop media illegaal aangeboden wordt. Het lijkt er dus op dat de dienst serieus werk heeft gemaakt van het weren van mediapiraterij.