Nieuws/Binnenland
858984
Binnenland

NIEUWS

Inschrijving North Sea Regatta start op 11 maart

In Scheveningen vindt over enkele maanden de Delta Lloyd North Sea Regatta plaats.  De inschrijving daarvoor opent binnenkort.

De North Sea Regatta is het grootste zee-zeilevenement aan de Nederlandse kust. Het evenement bestaat uit de traditionele Vuurschepenrace en de North Sea Race tussen Scheveningen en het Engelse Harwich en zeilwedstrijden voor de kust van Scheveningen in het Pinksterweekend. De North Sea Regatta, powered by Delta Lloyd, vindt plaats van 12 t/m 25 mei 2015.

De inshore races

De races tijdens het Pinksterweekend worden gevaren op vier wedstrijdbanen: twee voor de IRC en ORC boten en de Swan45 eenheidsklasse, één wedstrijdbaan voor de Open Kielboten en één wedstrijdbaan voor de catamarans. De zes kampioenschappen die van 22 t/m 25 mei 2015 worden gevaren zijn het NK ORC1, ORC2, ORC3 en ORC 4, het eerste NK ORC Two-Handed en het Open Benelux Kampioenschap J80.

Groot

De North Sea Regatta werd voor het eerst in 1948 georganiseerd, toen nog door de Scheveningse Jachtclub, en groeide uit tot een van de grootste zee-zeilevenement aan de Nederlandse kust.

Inschrijven

Op 11 maart opent de inschrijving van de North Sea Regatta. Met maar liefst zes kampioenschappen op de Noordzee en naar verwachting 1500 zeilers wordt de North Sea Regatta in 2015 een bijzonder zeilfeest.

 

Meer informatie: www.nsr.nl