Nieuws
859014
Nieuws

Vrienden zoeken met nieuwe app van Microsoft

Het leven van een Windows Phone-gebruiker kan af en toe best eenzaam zijn: zoveel medestanders hebben deze mensen namelijk nou ook weer niet. Microsoft komt binnenkort met een oplossing: People Sense. Hiermee is het mogelijk om vrienden in de gaten te houden.

De app lijkt te zijn afgeleid van Apple's Find My Friends-applicatie. Gebruikers kunnen zien waar mensen die zij volgen, zich bevinden. Ook is het mogelijk om direct een routebeschrijving naar een bepaalde persoon te krijgen en is het ook mogelijk om iemand te bellen of te sms'en. Dat meldt althans de Spaanse Microsoft-fansite Microsoft Place op basis van het gebruik van een vroege versie van de app.

Voor de kaarten wordt gebruik gemaakt van Bing Maps, de kaartendienst van Microsoft. De app komt sowieso uit voor Windows Phone, maar het is nog niet duidelijk of het ook exclusief voor dit platform blijft of dat Microsoft ook met een versie voor iOS en Android komt. Het bedrijf lijkt daar de laatste tijd meer en meer open voor te staan, met versies van ondermeer e-mailapp Outlook voor beide platformen.