Nieuws
859020
Nieuws

Stephen Hawking feliciteert Eddie Redmayne

Oscarwinnaar Eddie Redmayne heeft maandag een bijzondere felicitatie gekregen. Niemand minder dan de bekende wetenschapper Stephen Hawking gaf de man die hem vertolkte in The Theory of Everything complimenten.

Hawking schreef op zijn Facebookpagina: "Felicitaties voor Eddie Redmayne voor de #Oscar die hij kreeg door mij te spelen in The Theory of Everything-film. Goed gedaan Eddie, ik ben heel trots op je. SH"

Redmayne werd al getipt als winnaar. Acteurs die een bijzondere rol spelen waarvoor ze hun uiterlijk veranderen of die een gehandicapt personage spelen, worden wel vaker beloond met een prijs.

De film is gebaseerd op een boek van Jane Hawking waarin ze schrijft over haar huwelijk met de wetenschapper. Hij kreeg in het begin van hun relatie al te horen dat hij de spierziekte ALS heeft. De twee trouwden en kregen drie kinderen.

Uiteindelijk scheidden ze en hertrouwden ze allebei. Stephen is sinds 2006 gescheiden van zijn tweede vrouw. Hawking is gebonden aan een rolstoel en kan niet meer praten.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Bericht door Stephen Hawking.