Nieuws
859032
Nieuws

LG kondigt vier nieuwe toestellen aan

LG heeft maandag vier nieuwe smartphones voor het middensegment gepresenteerd. In de aanloop naar het Mobile World Congress in Barcelona lanceerde het Zuid-Koreaanse bedrijf de LG Magna, Spirit, Leon en Joy.

Alle vier de toestellen hebben het Android 5.0 Lollipop-besturingssysteem en een 4G-verbinding. De twee grootste toestellen, de Magna (5 inch display) en Spirit (4.7 inch display), zijn tevens 'selfie-vriendelijk' met een camera van 8-megapixel aan de achterzijde en een 5-megapixel camera aan de voorzijde. Beide toestellen zijn uitgerust met 1.2 GHz of 1.3 GHz quadcore-processors en hebben In-Cell Touch, waardoor de aanraakschermen dunner en lichter zijn en de reactietijd van het scherm versnelt.

De Leon en Joy hebben een minder luxe uitrusting, met een VGA-camera aan de voorzijde van de smartphone en 5-megapixel aan de achterzijde. Hoewel de Leon ook een 1.3 GHz quadcore-processor heeft, beschikt de Joy over een 1.2 GHz dualcore. De toestellen zijn wel allemaal uitgerust met Glance View, waardoor de tijd en recente berichten te zien zijn door één neerwaartse swipe, terwijl het scherm is uitgeschakeld.

In maart en april komen de toestellen in Nederland uit.