Nieuws/Binnenland
859039
Binnenland

Met dit bord eet je niet meer te veel

Gezond eten kan nog best lastig zijn. 200 gram groenten, 150 gram vis, 100 gram rood vlees. We kunnen het niet meer bijhouden en om elke keer weer de keukenweegschaal erbij te pakken kost zoveel extra tijd. Diëtisten vonden dat dit gemakkelijker moet kunnen. Dit is wat zij hebben bedacht...

De bordjes met vakjes van vroeger waren helemaal zo gek nog  niet. De diëtisten hebben een bord ontwikkeld dat precies aangeeft hoeveel groenten, spaghetti en vlees je op je bord moet leggen voor een gezonde maaltijd.

Multifunctioneel

Door middel van gekleurde lijnen is je bord onderverdeeld in vakjes. De een is voor groenten, de ander weer voor rijst en dan heb je ook nog een vakje voor vlees. Er staan meerdere vaklijnen op zodat het voor bijna elk gerecht gebruikt kan worden.

Eiwitten, koolhydraten en groenten

De diëtisten hebben de juiste verhoudingen tussen eiwitten, koolhydraten en groenten op het bord vastgesteld. Daarnaast is er rekening gehouden met gerechten die je door elkaar moet husselen. Hiervoor is de extra lege plek op je bord. Zo kun je rustig alles door elkaar mixen, zonder dat het van je bord afglijdt.

Lees ook:

Bron: eteplate.com