Nieuws/Binnenland
859078
Binnenland

VOLVO OCEAN RACE

Thriller

Ken je dat? Dat je een film zit te kijken en dat de slechterik maar niet dood gaat. Super-irritant! Na een titanen-gevecht tussen de "good guy" en de "bad guy" stort de boef in het ravijn. Gelukzalig omarmt de held zijn geliefde die hij net bevrijd heeft maar plots blijkt dat de rotzak nog nét met één hand is blijven hangen aan een riggel en dus begint de hele strijd weer van voor af aan. Dat heb ik nou ook met Abu Dhabi racing, die mij inmiddels goed de keel uit beginnen te hangen.

Zo halverwege de etappe had ik wel gehoopt dat de mannen van schipper Ian Walker het wel op zouden geven. Nadat Andrew Cape's meesterzet om naar het noorden te varen was geslaagd bedroeg de comfortabele voorsprong 65 mijl. Dat is van Rotterdam naar Utrecht en weer terug! Maar de afgelopen twee nachten brachten de Arabieren dat terug naar 14 mijl. Taaie lui die bemanning van Abu Dhabi Ocean Racing. Niet stuk te krijgen!

Problemen

Inmiddels loopt Team Brunel er aardig gehavend bij. Net als in de film waarin de held altijd maar één arm kan gebruiken of bijvoorbeeld kreupel is. Kreupel is de bemanning van Team Brunel niet maar ze hebben zich wel eens beter gevoeld! De afgelopen dagen scheurde er maar liefst twee zeilen, raakte het rolreefsysteem verbogen (daarmee rol je de voorzeilen op), begaf een lock het (waarmee de zeilen in de mast worden vastgezet) en hadden we een privé-windstilte van heb ik jou daar, waardoor de gehele vloot op ons inliep. Als klap op de vuurpijl hebben 4 van de 8 zeilers een griepje gehad en loopt Gerd-Jan nog met een gekneusde arm rond.

"We gaan voor de winst"

Maar zoals het een echte held betaamd geeft Bouwe Bekking nooit op. "We zijn nog steeds de leider,” grijnst hij. “En we gaan voor de winst! De laatste dagen worden interessant. Waarom? We zitten in de woestijn der zeeën. Er is hier niks; geen scheepsvaart en geen bewoonde wereld. Er is dus niks geïnvesteerd in de weermodellen, die daarom voor geen meter kloppen. Dat wordt dus ouderwets navigeren. En wij hebben een navigator met 300 jaar ervaring.”

Maak je op voor een spetterend slot

Trek dus maar een pak popcorn open voor de finale van deze etappe! Schuif dichter naar je beeldscherm en hou de hand vast van degene naast je op de bank. Maak je op voor een spetterend slot van de thriller waarin Team Brunel het hopelijk zo snel mogelijk wint van de “bad guys”. En anders is het sowieso een rotfilm! Kom op, wie wil er nou niet een happy end?