Nieuws
859125
Nieuws

Animator Børge Ring schrijft memoires

Oscarwinnaar Børge Ring heeft zijn memoires geschreven. In 1985 won de Deen, die al jaren in Nederland woont, een Oscar voor zijn animatie Anna en Bella.

Een sappige anekdote uit het boek is hoe Ring zijn gewonnen Oscar tot twee keer toe verliest, laat de uitgever van het boek weten.

Ring werkte gedurende zijn loopbaan als tekenaar en animator voor onder anderen Walt Disney, Steven Spielberg en Marten Toonder. Zo tekende hij Donald Duck en animeerde hij Asterix & Obelix, Lucky Luke en Olivier B. Bommel. Ook zijn eigen werk werd bekroond: Anna en Bella (Oscar), Run of the Mill (UNICEF Children's award). In 2011 won hij de Winsor McCay Award voor zijn gehele oeuvre als animator.

"Mijn boek vertelt over de dingen zoals ik ze heb ervaren. Het verhaal wordt tamelijk chronologisch verteld. Wanneer de spelling niet consequent is, heeft dat ermee te maken dat er een familie van lieveheersbeestjes in mijn toetsenbord huist. Soms gaan ze op de letter zitten die ik net wilde gebruiken. Af en toe plegen ze zelfmoord in mijn koffiemok", aldus Ring.