Nieuws/Binnenland
859137
Binnenland

Zwaar gewonde bij bizar ongeval in Zoutkamp

In de nacht van zondag op maandag is een automobilist zwaar gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Zoutkamp. Rond 01.00 uur reed een auto, bestuurd door een Zoutkamper, over de Hunsingoweg in Zoutkamp. In de bocht naar de Nittersweg ging de auto door nog onbekende oorzaak rechtdoor. Het voertuig ramde een oude kademuur, reed het talud af en kwam meters verder op de Reitdiepskade tot stilstand.

Omwonenden hoorden de klap en gingen op onderzoek uit. Rond 01.15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Het slachtoffer bleek bekneld in zijn zwaar gehavende auto te zitten.

De brandweer van Zoutkamp, twee ambulances en het mobiel Medisch Team kwamen met spoed ter plaatse. Nadat de zijkant van de auto was open geknipt kon het slachtoffer worden bevrijd. Hij is onder begeleiding van een trauma-arts overgebracht naar het UMCG.

De ravage op de Reitdiepskade was groot. In de kademuur is een groot gat geslagen, waarvan de puinstukken rondom verspreid lagen. Ook restaurant ZK86 liep schade op aan een raam en het terras. De auto raakte totaal vernield. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht.