Nieuws
859152
Nieuws

Paul Verhoeven geëerd bij Oscars

VIDEO - De ouverture van de Oscars had een klein Nederlands tintje. In het muzikale openingsnummer van presentator Neil Patrick Harris kwam een groot aantal filmklassiekers voorbij, waaronder de beroemde verhoorscène uit de thriller Basic Instinct van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.

In het iconische shot toont het personage Catherine Trammell, gespeeld door Sharon Stone, de rechercheurs die haar ondervragen dat zij geen ondergoed aanheeft. Neil Patrick Harris noemde de scene in een reeks memorabele momenten uit de filmgeschiedenis. Met het shot kreeg hij de lachers op zijn hand.

De presentator, die tijdens zijn openingsnummer werd bijgestaan door Anna Kendrick en Jack Black, nam zichzelf ook nog op de hak. “We zijn hier bij elkaar om keer op keer weer verliefd te worden op films - behalve misschien De Smurfen 2.” In die lauw ontvangen kinderfilm speelde Harris een hoofdrol.

Verder viel de presentator op met een hommage aan de film Birdman, waarin hij in een onderbroek op het podium verscheen. Ook stal Harris de show met een blokje dat de ster wijdde aan de zogenoemde ‘seatfillers’, de gewone mensen die tijdelijk op stoelen gaan zitten als gasten in de zaal even naar de bar of de wc zijn.