Nieuws/Binnenland
859270
Binnenland

Nog eens zes Feyenoordfans veroordeeld

In Rome zijn zaterdag opnieuw zes Nederlandse supporters voorgeleid voor de vernielingen die ze in de nacht van donderdag op vrijdag hebben aangericht. Volgens justitie vernielden drie Feyenoordsupporters verkeersborden rondom het Sint Pietersplein en drie anderen werden opgepakt omdat ze in het centrum een auto vernielden.

De zes zijn zaterdagochtend via snelrecht veroordeeld. Twee van de drie supporters die rond het Sint-Pietersplein verkeersborden vernielden, kregen zes maanden gevangenisstraf, de derde kreeg vier maanden. Al deze straffen werden direct omgezet in geldboetes van 45.000 euro (voor zes maanden cel) en 35.000 euro (voor vier maanden cel). Twee van de drie zijn 26 jaar oud, de derde is 24 jaar. De straffen van de andere drie zijn nog niet bekendgemaakt. In totaal zijn nu 25 Nederlanders veroordeeld voor de rellen.

De zes supporters die donderdag werden gearresteerd bij de Spaanse Trappen worden maandag voorgeleid voor de zittingsrechter. De officier van justitie laat weten dat de zes voorlopig alleen terecht staan voor het plegen van verzet en het verwonden van agenten. Of de Nederlanders ook vervolgd zullen worden voor het vernielen van monumenten, moet nog blijken uit onderzoek. De officier van justitie acht de kans groot dat de Feyenoordfans in Nederland zullen worden berecht.