Nieuws/Binnenland
859469
Binnenland

Benefietgala moslims Utrecht gaat niet door

Het benefietgala met radicale moslims in Utrecht gaat niet door. Partycentrum Luxury in de wijk Overvecht heeft vrijdagmiddag na overleg met de organisatie besloten de feestavond af te gelasten. Dat heeft Gino Shaho van het centrum gezegd.

Luxury wist volgens Shaho tot donderdagavond niet dat er radicale moslims op het feest zouden komen. Organisatie World Wide Relief uit Hilversum hield vorig jaar ook een benefietgala in het partycentrum, waar geld werd ingezameld voor Palestina, Birma en Zuid-Marokko, maar toen waren er geen sprekers. Dit jaar zouden onder anderen de fundamentalistische sjeik Assim al-Hakeem uit Saudi-Arabië en de Nederlandse bekeerling Abdul-Jabbar van der Ven komen.

De directie van het partycentrum is niet gediend van een feest met zo'n politieke lading, zei Shaho. World Wide Relief had daar volgens hem begrip voor en heeft de zaalreservering ingetrokken.

Over het Utrechtse feest waren vrijdagmorgen al Kamervragen gesteld. Eerder deze week trok minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) de visa in van drie imams die naar een feest in Rijswijk zouden komen. Kamerleden wilden weten of er ook visa waren verstrekt aan gasten van het gala in Utrecht. Ook het gala in Rijswijk op 8 maart gaat niet door.