Nieuws/Binnenland
859494900
Binnenland

Jongens gooien vuurwerk naar hulphonden in Tilburg

Honden van De CLiCK

Honden van De CLiCK

TILBURG - Een eigenaresse van een hulphondenschool De CLiCK is in Tilburg samen met een hulphond bekogeld met vuurwerk. De school is woest: „Hoeveel schade dit heeft aangericht, moet de tijd nog leren.”

Honden van De CLiCK

Honden van De CLiCK

Sanne was met een volle bus met vijf hulphonden, waarvan twee opgeleide en drie in opleiding, op weg naar een gastgezin om een hond te plaatsen. Terwijl de kennismaking plaatsvond, gooiden twee jongens vanuit een raam op de derde verdieping vuurwerk naar de groep. „Iemand van het gastgezin werd zelfs geraakt op haar schoen en het andere rotje kwam tussen de honden terecht.”

Bibberende hond

Op Facebook laat een woordvoerder weten dat de honden zich rotgeschrokken zijn. „In de auto gingen ze door het lint, die waren er nog niet uit. (...) De hond van de deelnemer heeft de hele middag gebibberd. Het kan heel goed zijn dat er een paar honden nu voor altijd verpest zijn.”

Aangifte

De hulphondenschool heeft aangifte gedaan. De politie trof geen vuurwerk bij de jongens, die alles ontkennen, aan maar heeft hun namen wel opgeschreven. De school wil indien nodig een schadevergoeding eisen voor de honden die niet meer kunnen werken door dit incident.