Nieuws/Binnenland
859548
Binnenland

Partycentrum wil van jihadgala af

Het omstreden 'benefietgala' met radicale moslims in Utrecht staat op losse schroeven. De eigenaar van partycentrum Luxury wil de omstreden haatpredikers niet in zijn zalen ontvangen. Hij wil het contract laten ontbinden. 

De Telegraaf berichtte vrijdag over het benefietgala dat op zondag 1 maart in Utrecht zou worden georganiseerd. Na de publicatie zijn Kamervragen ingediend door CDA, VVD en de ChristenUnie. Ook in de Utrechtse raad reageerden de partijen geschokt. Zij willen opheldering van burgemeester Jan van Zanen.

Dubieus gezelschap

Na de aandacht die ontstond voor het 'benefietgala' besloot de eigenaar van Luxury dat hij niets te maken wil hebben met het dubieuze gezelschap. Geprobeerd wordt om het gala af te gelasten. De vraag is of dat lukt, aangezien er een contract met de controversiële stichting World Wide Reliëf is getekend.

Sprekers zouden onder anderen sjeik Assim Al-Hakeem uit Saudi-Arabië en de Nederlandse bekeerling Abdul-Jabbar van de Ven zijn.

Donderdag verklaarde de manager van het zalencentrum al geen idee te hebben waar het gala over gaat. „Wij verhuren gewoon een zaal. Verder ben ik totaal onbekend in het wereldje en weet ik helemaal niets over die organisatie. Die sprekers ken ik niet.”