860597
Nieuws

8 tips voor een betaalbaar avondje uit eten

Iets te vieren, zin in een romantisch diner a deux of gewoon te lui om te koken? Probeer eens een van onderstaande tips. Zo heeft u een bijzonder avondje uit, zonder (al te veel) te schrikken van de rekening.

1. Kortingssites

Wees alert op kortingsacties van chique restaurants. Websites als Groupon.nl en Socialdeal.nl bieden voor elke stad dagelijks nieuwe kortingsbonnen, onder meer van restaurants en soms tot wel 50 procent. Let wel op de voorwaarden: tot wanneer kunt u de bon gebruiken en zit bijvoorbeeld drank ook bij de prijs in?. Ook bij Restaurantdeals.nl en Etenvooreentientje.nl kunt u terecht om een goedkoop etentje te regelen.

2. Kijk uit met lekkers op tafel

Als u eenmaal gaat zitten in een restaurant, is de kans groot dat er wijnen, flessen mineraalwater of koekjes op tafel staan. Breekt u deze aan, dan komen ze vaak gewoon op de rekening terecht, zonder dat u op de hoogte bent van de prijs. Restaurants zetten daar natuurlijk niet de goedkoopste producten neer. Vraag eerst de prijs en kijk of het product dan nog steeds zo verleidelijk is.

3. Onderzoek prijzen

Een willekeurig restaurant binnenlopen kan resulteren in een duur avondje uit. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om prijzen van gerechten in te schatten als u voor de deur staat. Kijk daarom thuis op internet alvast naar de menukaart. Op websites als Diningcity.nl en Iens.nl kunt u een selectie maken van restaurants die qua keuken, locatie en prijsklasse bevallen.

4. Niet uitgehongerd

Sla niet uw lunch over omdat u dezelfde avond uit eten gaat. De kans dat u in het restaurant gaat bunkeren is groot en dan bent u veel duurder uit. Heeft u ´s middags normaal gegeten, dan kunt u rustig tafelen en genieten in plaats van alleen bezig zijn met het stillen van de honger.

5. Restaurantweek

Tijdens een Restaurantweek openen chique etablissementen hun deuren voor mensen die liever niet te veel uitgeven in een restaurant. Voor 30 euro krijgt u dan een driegangenmenu.Deze weken worden door het hele jaar heen georganiseerd door onder meer Diningcity en IENS.

6. Neem wijn mee of deel een gerecht

Als u uit eten gaat maar thuis nog lekkere wijnen hebt staan, is het bij sommige restaurants mogelijk om eigen wijn mee te nemen. Veel restaurants vragen wel kurkgeld voor het schenken van uw wijn in hun glazen (5 tot 10 euro). Wees ook creatief met de menukaart: bestel een groot gerecht met z'n tweeën als u toch niet zoveel trek heeft. Sommige keukens scheppen gigantische porties op. Soms vraagt een restaurant een klein bedrag voor een extra bord.

7. Pas op met geweldig 'gulle' obers

Obers komen soms met lekkere amuses, prosecco of friandises aan tafel, maar het is niet altijd duidelijk of u deze gratis krijgt. Zelfs een mandje brood dat ongevraagd tafel gezet wordt kan u een paar euro kosten.

8. Kok aan huis

Naar een luxe restaurant gaan is leuk, maar u kunt ook thuis uit eten. Nodig uw vrienden uit en laat een kok langskomen. De gerechten zijn niet veel goedkoper, maar u kunt bijvoorbeeld wel veel geld besparen op de wijn en de koffie achteraf.