Nieuws
860922
Nieuws

Alpenweer: zonnig weer in het vooruitzicht

Een lage drukgebied ten westen van Italië, met daaromheen veel bewolking, trekt vandaag naar het zuiden. Het weer in de Alpenlanden komt daardoor morgen steeds onder invloed van een langgerekt hoge drukgebied over het centrale deel van Europa. Voor vandaag en morgen betekent dit nog veel bewolking aan de Zuidflank met af en toe perioden met sneeuw, maar vanaf dinsdagmiddag keert ook hier het rustige en vooral zonnige weer terug. Al trekt op woensdag wel een (inactieve) frontale zone van west naar oost over de skigebieden.

 

FRANKRIJK:

Aanvankelijk nog wolkenvelden die in het oosten hardnekkig zijn en waar vandaag nog wat lichte sneeuwval uit te verwachten is. Pas in de loop van dinsdag trekt de meeste bewolking naar het zuiden weg en nemen de sneeuwkansen verder af.

ITALIË:

Overwegend zwaar tot geheel bewolkt weer, met in het westen sneeuwval boven de 1200 tot 1500 meter. In het uiterste noordoosten komen wat meer opklaringen voor en is het droog. Een zelfde tweedeling vinden we ook morgen terug, al zullen in de middag de zonnige perioden ook naar het westen uitbreiden.

OOSTENRIJK:

Met een zwakke tot matige zuidoostelijke wind, blijft de bewolking aan de Zuidflank hangen waardoor het in Oostenrijk overwegend licht tot half bewolkt weer zal zijn. In de vroege ochtend kan het plaatselijk nevelig en/of mistig zijn beneden de 2000 meter. Een vergelijkbaar weerbeeld zien we ook morgen terug al zal dan de mist/nevel wat eerder opgelost zijn door de aanvoer van iets drogere lucht.

ZWITSERLAND:

Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en in het zuidoosten kan er uit wat meer bewolking boven de 2000 meter wat lichte sneeuw vallen. Op dinsdag belooft het een mooie zonnige en droge dag te worden al zal beneden de 1000 meter ‘s ochtends wat nevel en/of lage bewolking voor kunnen komen.

Verwachting komende dagen: De hoge luchtdruk blijft ook komende dagen aanwezig waardoor de zonnige perioden de overhand houden. Als in de nacht naar vrijdag een frontale zone binnentrekt dan zal dit enkel gepaard gaan met wat wolkenvelden.

Bron: Eric Chavanu, meteoroloog / Wintersport.nl