Nieuws
860948
Nieuws

V&D-personeel krijgt aandelen aangeboden

Met de dreiging van een forse loondaling, tot €300 per maand, krijgt personeel van V&D aandelen aangeboden.

Dat meldde het bedrijf maandagmiddag tijdens de zitting. Het aanbod, aan het slot van de  kwam voor de vakbonden als een totale verrassing. Zij verwachten dat er binnenkort een concreet uitgewerkt voorstel van V&D hun kant op komt.

V&D neemt hiermee het voorstel in De Telegraaf over van investeerder Frederik van Beuningen van invetseerder Teslin. Als het winkelbedrijf weer winstgevend wordt, kunnen werknemers loonoffer terugverdienen, stelt Van Beuningen voor.

Recht op deel toekomstige winst

„Iedereen die nu inlegt, heeft recht op een aandeel in toekomstige winst. Het moet niet zo zijn dat als het slecht gaat, iedereen moet bloeden, maar als het goed gaat, er eentje met de winst vandoor gaat. Voor nu is bijna iedereen akkoord met de redding, alleen het personeel nog niet. Dus ik denk dat zij maar aandeelhouder moeten worden”, zei Van Beuningen in De Telegraaf.

De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft vakbonden en V&D 48 uur de tijd te geven om na te gaan of onderhandelingen over een salariskorting toch nog zinvol zijn.